Mis on CyberPanel ja kuidas seda kasutada

CyberPanel on populaarne Cpaneli tasuta alternatiiv, mis muudab LiteSpeed Web Serveriga varustatud turvaliste serverite seadistamise lihtsaks. Samuti saate luua veebisaite, paigaldada SSL sertifikaate, hallata DNS-i, e-kirju ja palju muud. See konkureerib tuntud cPanel serveri juhtpaneeliga nagu ka DirectAdmin ja Plesk. Samuti võib see soodsalt konkureerida WordPressi kasutajatele mõeldud uuema põlvkonna SaaS-serveri juhtpaneelidega nagu RunCloud, GridPane, SpinupWP ja teised. Kuid kas CyberPanel on teie jaoks parim lahendus? Toome välja mõningad eripärad, mis aitavad sellesse selgust tuua.

CyberPanel kasutab LiteSpeed veebiserverit, mis on oma kiiruse poolest väga populaarne valik. CyberPanel on LiteSpeediga tihedalt integreeritud ja on ainus hostingu paneel, mis toetab OpenLiteSpeed ja LiteSpeed Enterprise’i. Sellel on tasuta avatud lähtekoodiga versioon, mis on suurepärane juhul kui teil on piiratud eelarve. Näiteks kui te ei soovi enamat kui OpenLiteSpeed pakkuda suudab, siis saate sellega tasuta hallata piiramatut arvu servereid ja saite. Siiski on oluline välja tuua, et  cPaneli hinnatõusu tõttu on paljud kasutajad jäänud eelistama CyberPanelit. Siiski on ka siin mõningad puudused. Eelkõige vajaks kasutajakogemuse osas Cyberpanel kasutajaliides mõningaid parandusi ning mõned kasutajad on teatanud ka vigadest ja seda eriti tarkvara uuenduste puhul.

Antud CyberPaneli ülevaates aitame teil otsustada, kas see on teie serverite ja veebisaitide jaoks sobilik lahendus. Selle kõrvale lisame ka CyberPaneli õpetuse, et saaksite teada, kuidas see töötab ja kuidas oma serverit sisse seada.

CyberPanel on on sarnaselt C-Paneliga serveri juhtpaneel, mis tuleb paigaldada serverisse. Näiteks ostetud VPS-i ja see aitab sul konfigureerida võtmepakette, hallata erinevaid tegevusi, luua veebilehti ja palju muud. Põhimõtteliselt eemaldab see suurema osa tehnilisest keerukusest hostingu serveri loomisel, konfigureerimisel ja haldamisel.

Funktsioonide poolest pakub CyberPanel kõike, mida serverite juhtpaneelilt oodata võiks, seal hulgas järgmist:

 

  • Automaatne tarkvara paigaldus WordPressi, Drupali ja mõne muu tarkvara jaoks.
  • ModSecurity liides serveri / saitide kaitsmiseks.
  • Ühe klikiga Let’s Encrypt paigaldus SSL sertifikaatide loomiseks ja automaatseks uuendamiseks.
  • FTP serveri haldamine.
  • Andmebaaside haldamine, sealhulgas phpMyAdmin.
  • DNS-i haldamine, sealhulgas Cloudflare’i integratsioon.
  • E-posti tugi, sealhulgas Rainloopi poolt pakutav veebipost.
  • Automaatsed varukoopiad, sealhulgas reaalajas inkrementaalsed varukoopiad.
  • Staging / kloonitud saidi funktsionaalsus WordPressi jaoks.
  • Git rakendus teie CyberPaneli saitidele.
  • Konteinerdamine, sealhulgas Dockeri konteinerite tugi.

 

Automaatne Cuberpaneli ülesseadmine Pilvios

Pilvios saate Cyberpaneli intsalleerida vaid 4 lihtsa klikki vajutusega. Navigerides järgnevalt:

Cyberpaneli loomine Pilvio keskkonnas

 

Kuidas kasutada CyberPanelit

CyberPanel on nüüd teie Pilvio serverisse paigaldatud. CyberPanelile juurdepääsu saamiseks peaksite kõigepealt suunama domeeni nime oma serverile, luues A kirje, mis osutab Pilvio serveri IP aadressile. Alternatiivselt võite minna otse serveri IP aadressile. Domeeni nimele minnes näete, et LiteSpeed Web Server on töökorras, kuigi saate esialgu 404 vea, sest te ei ole veebilehte loonud.

CyberPaneli paneeli juurdepääsuks lisage oma domeeni nime lõppu :8090. Näiteks sinudomeen.com:8090. Kui soovite, võite lihtsalt sisestada oma serveri otsese IP aadressi. Juhul kui kasutate Chrome’i, näete SSL hoiatust. Avage lihtsalt täiustatud seaded ja klõpsake jätkamiseks.

 

Cyberpanelisse sisse logimine

Järgmise sammuna palutakse teil CyberPanelisse sisse logida.

 

Juhul kui olete paigaldanud CyberPaneli SSH kaudu, on vaikimisi juurdepääsu tunnused järgmised:

  • Username: admin
  • Password: 1234567

 

Nüüd saate juurdepääsu oma CyberPaneli armatuurlauale, sisestades oma konsoolist kasutajanime ja salasõna admin. See peaks välja nägema järgmiselt:

Cyberpanel-user-panel

 

See ongi kõik! Üks CyberPaneli eeliseid on selle lihtsus alustamisel, mis võimaldab toimiva serveri seada ülesse ka asjaarmastajal lühikese aja ja ilma igasuguste raskusteta.

 

CyberPaneli paneel ja selle kasutamine

Nüüd kus teame, kuidas CyberPanelit paigaldada ja sellele ligi pääseda, vahetame meie ülevaates käiku ja vaatame lühidalt, kuidas oma saite CyberPaneli kasutajapaneeli abil hallata.

Üks asi, mida tuleks meeles pidada on, et CyberPaneli kasutajaliides ei ole alati kõige kasutajasõbralikum. See on väga funktsionaalne, kuid kindlasti on olemas ka parema välimusega serveri juhtpaneele. Kasutajakogemuse mõttes on see üks CyberPaneli puudusi. See tundub rohkem nagu avatud lähtekoodiga projekt, millel puuduvad viled ja kellukesed. Sellegipoolest ei tohiks probleeme tekkida kui olete selle endale selgeks teinud.

 

Kuidas luua veebisaiti

Uue veebilehe tegemiseks CyberPanelis minge veebilehtede rubriiki Websites -> Create Website.

Adding-site-to-Cyberpanel

 

Juhul kui te märgistate linnukese ruutu SSL, installib CyberPanel automaatselt veebilehe jaoks Let’s Encrypt SSL sertifikaadi. See tähendab, et iga kolme kuu tagant peaks CyberPanel SSL sertifikaati automaatselt uuenema. Siiski on teada, et kohati kasutajad kurdavad selle uuendamise üle, nii et teie kogemus võib erineda.

Juhul kui olete oma veebisaidi loonud ning pääsenud ligi selle seadetele, saate rakenduse installija abil WordPressi sinna paigaldada. Koos WordPressiga installib CyberPanel ka LSCache’i, mis võimaldab kasutada LiteSpeed Web Serveri vahemälu.

 

Wordepress-installation-Cyberpanel

Juhul kui te ei soovi jääda WordPressi juurde, võite paigaldada ka muid rakendusi, näiteks Drupali.

 

See ongi kõik. Nüüd on teil LiteSpeed Web Serveri ja CyberPaneli abil täielikult toimiv WordPressi sait. Isegi SSL sertifikaat on paigaldatud ja töökorras.

 

Kuidas hallata DNS-i

CyberPanel haldab DNS-i kahel viisil. Esiteks seda saab kasutada nimeserverite loomiseks ja kirjete haldamiseks.

DNS-setting

 

Teiseks on olemas DNS-i sünkroonimise võimalus, mis võimaldab integreeruda Cloudflare’iga. Selle abil saate kasutada Cloudflare’i oma DNS-i haldamiseks, sünkroonides samal ajal kohalikke kirjeid Cloudflare’iga. See on mugav, sest välistab vajaduse rakendada DNS muudatusi käsitsi nii CyberPanelis kui ka Cloudflare’is.

 

Kuidas hallata FTP kontosid ja andmebaase

FTP kontosid saate hallata minnes selle vahelehele.

Andmebaaside vahekaart on see, kuhu te lähete andmebaaside tarbeks. Andmebaasidega töötamiseks sisaldab CyberPanel phpMyAdmin’i mugavat automaatse sisselogimise funktsiooni, mis võimaldab teil phpMyAdmin’i sisse logida klõpsates lingile.

 

CyberPaneli hinnastus

CyberPanelil on kolm hinnaklassi.

  1. Tasuta avatud lähtekoodiga versioon. Seda versiooni saab kasutada täiesti tasuta piiramatu arvu domeenide jaoks. See on paljude inimeste jaoks üks kõige ahvatlevamaid aspekte.
  2. CyberPanel Enterprise on serveri juhtpaneeli tasuline versioon.
  3. CyberPanel Cloud on tasuline teenus, mis annab teile ühe pilvepaneeli, mille abil saate hallata kõiki oma CyberPaneli paigaldusi.

 

CyberPanel Standard vs CyberPanel Enterprise

Alustame esmalt CyberPaneli tasuta ja CyberPanel Enterprise’i erinevustest. Peamine erinevus peitub LiteSpeed Web Serveri versioonis. OpenLiteSpeed, LiteSpeed Web Serveri tasuta avatud lähtekoodiga versioon kuulub CyberPaneli tasuta versiooni juurde.

CyberPanel Enterprise seevastu on standardselt ja ilma lisatasuta varustatud LiteSpeed Enterprise Web Serveriga. See tähendab, et te ei pea ostma eraldi LiteSpeed Enterprise Web Serveri litsentsi. Kõik on juba CyberPanel Enterprise’i hinna sees. LiteSpeed Enterprise sisaldab võimsamat vahemälu mootorit, täielikku Apache’i ühilduvust ja kasutajatuge. Teine eelis on see, et Enterprise’i versioon tuvastab .htaccess-faili muudatused ja kohandab ilma serverit taaskäivitamata, samas kui avatud lähtekoodiga versioon nõuab uue .htaccess-faili laadimiseks serveri taaskäivitamist.

 

Cloud CyberPanel

CyberPanel Cloud on CyberPaneli meeskonna uusim pakkumine. See lihtsustab teie CyberPaneli serverite haldamist ühest ühtsest armatuurlauast.

Kui haldate suurt hulka servereid (näiteks kliendisaite), võib see teenus teile kasulik olla.

 

CyberPaneli eelised ja puudused

Kokkuvõtteks vaatame CyberPaneli plusse ja miinuseid.

 

Plussid:

Kasutab LiteSpeed Web Server’i, mis on serveri juhtpaneelis ebatavaline. Enamik teisi paneele on ainult Apache’i või Nginx’i jaoks ja / või ei toeta LiteSpeed’i algselt.

See on avatud lähtekoodiga ja tasuta. Juhul kui olete OpenLiteSpeediga rahul, saate seda lõputult tasuta kasutada.

Sisaldab kõiki põhifunktsioone, mida on vaja saitide / serverite haldamiseks. Samuti kasulikke funktsioone nagu WordPressi staging saidid ja kloonimine.

 

Miinused:

Kasutajaliides / kogemus ei ole nii hea kui mõnedel teistel populaarsetel tööriistadel, eriti SaaS-serveri juhtpaneelidel.

Võib esineda vigu, eriti kui ilmuvad uued versioonid. Üldiselt on hea mõte oodata enne uuenduste rakendamist.

 

Kokkuvõtteks

Üldiselt ei ole CyberPaneli kasutajaliides kõige viimistletum, kuid see teeb LiteSpeed Web Serveriga töötava serveri loomise ja haldamise väga lihtsaks. CyberPanel on lihtne, ka asjaarmastajatel ei tohiks probleeme tulla CyberPaneli paigaldamisega, juurdepääsuga paneelile ja toimiva WordPressi saidi loomisega koos SSL-sertifikaatide ja varukoopiatega.

Üks levinumaid kriitikaid CyberPaneli kohta on selle vähene stabiilsus. Meie juhendi koostamise probleeme ei esinenud. Sellest hoolimata on teada kasutajate juhtumeid, kes on kurtnud stabiilsuse üle, eriti uute uuenduste puhul.

Üldiselt kui soovite kasutada LiteSpeed Web Serverit ja / või olete piiratud eelarvega, võib CyberPanel olla elujõuline valik.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Related News