Füüsilised- vs Virtuaalsed masinad, millist valida?

Füüsilised- või Virtuaalsed masinad, millist valida?

Virtuaalmasinate Tüübid: Füüsilised vs Virtuaalsed

Tehnoloogia areng on toonud kaasa arvutimaailmas suured muutused ning üks nendest muutustest puudutab virtuaalmasinate tüüpe. Traditsioonilised füüsilised serverid on järjest enam saanud virtuaalseteks. Selles artiklis uurime, mis on füüsilised ja virtuaalsed masinad ning millistes olukordades on kumbki neist eelistatud.
 

Mis on Füüsiline masin?

Füüsiline server on see, mida me tavaliselt mõtleme kui “tavapärast” serverit. See on riistvaraline seade, mis koosneb protsessorist, mälust, kõvakettast ja muudest komponentidest. Füüsiline server töötab otse riistvaral ja sellel on oma operatsioonisüsteem, millel käivitatakse rakendused. Füüsilised serverid on olnud aastakümneid standardiks ning neid kasutatakse endiselt paljudes erinevates valdkondades. Kuigi tänapäeval saab peaaegu kõike virtuaalmasinatega lahendada- hoides seeläbi kokku aega, raha ja inimresursse.
 
 

Mis on Virtuaalmasin?

Virtuaalmasin, nagu eelnevalt mainitud, on tarkvaraline arvuti, mis töötab füüsilise arvuti sees. See tähendab, et üks füüsiline server võib toetada mitut virtuaalmasinat. Iga virtuaalmasin on isoleeritud keskkond, mis käitab oma operatsioonisüsteemi ja rakendusi. Virtuaalmasinate haldamiseks kasutatakse hüperviisorit, mis jagab füüsilised ressursid virtuaalsete masinate vahel.
 
 

Füüsiliste- ja Virtuaalsete Masinate Erinevused

Riistvarakulud: Füüsilised masinad nõuavad reaalse riistvara ostmist ja hooldamist, mis võib olla kulukas. Virtuaalmasinad võimaldavad ressursse jagada, mis võib säästa olulist raha.Skaleeritavus: Virtuaalmasinad võimaldavad kiiret ja lihtsat skaleeritavust. Kui vajate rohkem ressursse, saate lihtsalt luua uusi virtuaalmasinaid või lihtsalt lisada jõudlust olemasolevatele.

Isolatsioon: Füüsilised masinad on täielikult isoleeritud, mis võib olla eelis kõrge turvalisuse vajavates keskkondades. Virtuaalmasinad jagavad riistvara, mis võib tekitada kõrge riskiga valdkondades põhjendamatuid turvalisuse muresid.

Keskkonnasõbralikkus: Virtuaalmasinad võivad aidata vähendada energiakasutust, kuna üks füüsiline masin võib toetada mitut virtuaalmasinat, vähendades seeläbi energiatarbimist.

 

Millal Kasutada Füüsilisi Masinaid?

Kuigi virtuaalmasinad on muutunud üha populaarsemaks, on olukordi, kus omatud või renditud füüsilised masinad on endiselt eelistatud:

Kõrge Jõudlus: Rakendused, mis nõuavad erakordselt suurt jõudlust või ressursse, võivad paremini töötada füüsilistel masinatel.

Turvalisus: Kui turvalisus on ülioluline ja vajate täielikku riistvaralist isolatsiooni, võivad füüsilised masinad olla parem valik.

Litsentsikulud: Mõnikord võivad virtuaalmasinate litsentsid ja hooldus olla kallimad kui füüsiliste masinate ostmise ja hooldamise kulud.

 

Millal Kasutada Virtuaalmasinaid?

Virtuaalmasinad sobivad tegelikult pea kõikidesse valdkondadesse ja neil on mitmeid eeliseid:

Kulutõhusus: Virtuaalmasinad võimaldavad ressursse optimeerida ja kasutada neid tõhusalt.

Skaleeritavus: Kui vajate kiiret ja lihtsat lisaressursside lisamist, on virtuaalmasinad ideaalne valik.

Varundamine ja Taastamine: Virtuaalmasinad võimaldavad lihtsamat varundamist ja taastamist, kuna nende olekut saab kiiresti salvestada ja taastada.

Arendus- ja Testimiskeskkonnad: Virtuaalmasinad on kasulikud arendus- ja testimiskeskkondade loomiseks, kuna saate neid kiiresti luua ja kustutada.

 

Kokkuvõte

Füüsilised ja virtuaalsed masinad on mõlemad olulised tööriistad tänapäeva arvutimaailmas. Valik sõltub konkreetsest vajadusest, kuludest, turvalisusest ja jõudlusest. Mõistmine, millal kasutada füüsilisi masinaid ja millal eelistada virtuaalseid masinaid, on oluline IT strateegia osa. Loodetavasti aitab see artikkel teil paremini mõista nende kahe tüübi erinevusi ja millal neid kasutada.

Pilviost leiate nii virtuaalmasinaid kui ka renditud füüsilise servereid.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Seotud uudised