Multicloud – nutikas lahendus Sinu infrale

Aastal 2022 on ettevõtted suunamas suurema osa oma tegevustest sellistele pilveplatvormidele nagu Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure ja VMware. Põhjus peitub tarbijates, kes jätkuvalt toetuvad veebipõhistele platvormidele, et püsida ühenduses kasulike teenuste kui ka toodetega. Kohalolu kasvuga on suurenemas ka pilvelahendustesse investeeritav kapital. Väärt on märkida, et peale epideemiat on üle 70% organisatsioonidest planeerimas investeeringute suurendamist pilveteenustele. Selline pühendumus tuleneb peamiselt lõppkasutajate kulutuste kasvust, mis on teinud 23%-lise tõusu. 

MultiCloud strateegia eelised kehtivad ka selle kohta, mida ettevõtted juba täna teevad. Juhul kui on vaja teha varukoopiaid avaliku ja erapilve kaudu või lisada paindlikkust andmeanalüüsi abil, võib MultiCloud olla pragmaatiline kokkuhoiu koht. Ettevõtted saavad valida, millised analüütikavahendid sobivad nende vajadustele kõige paremini, tehes koostööd mitme pilveteenuse pakkujaga. 

Ehkki see ei ole kergesti saavutatav, teeb MultiCloud lahendus väärtuslikuks just sellised põhiteenused nagu andmeanalüüs ja salvestamise toetamine. Mitme pilve strateegia võib parandada ettevõtte skaleeritavust, paindlikkust ja kogukulusid. Siin on kolm eelist, mida iga ettevõte peaks saama multicloud strateegiast.

 

  1. Parandage jõudlust mitme pilveteenuse pakkuja võimekuse kasutamise abil.

Igal pilveteenuse pakkujal on erinevad omadused, mistõttu on kasulik kombineerida pilvi kui eesmärgiks on jõudluse maksimeerimine. Näiteks Microsoft Teams ja Office 365 kasutajate seas on Azure sageli populaarne valik kuigi AWS-i teenuste ampluaa on suurendanud selle positsiooni valdkonna liidrina. Mitme pilveplatvormi kombineerimine võimaldab organisatsioonidel keskenduda teatavatele võimalustele, mis aitavad kaasa nende tegevusele ilma, et nad oleksid kohustatud maksma millegi eest, millel on vähe mõju. Selline kombinatsioon sobib ettevõttele, kes soovib oma tegevusi läbi mitme pilve optimeerida.

Enne sellise otsuse tegemist on siiski oluline arutada oma meeskonnaga ja uurida hoolikalt, milline pilveplatvorm vastab teie nõuetele kõige paremini. Igal ärisegmendil võivad olla ainulaadsed nõuded ja eelised. Oletame, et teil on põhi infrastruktuur AWS-is, kuid soovite kasutada Azure digitaalse tööjaama lahendust kui teie töötajad lähevad üle kaugtööle. MultiCloud lähenemisega võivad teie rakendused ja arendusmeeskonnad jätkata tööd AWS-is samal ajal kui teised meeskonnad töötavad Azure´is. Samuti on oluline kaaluda oma töötajate geograafilist asukohta. Juhul kui olete näiteks ülemaailmse organisatsiooni juht, võite avastada, et teatud pilvepakkujad sobivad ühes geograafilises asukohas paremini kui teises. Lisaks võib GDPR-i nõuetele vastavus määrata, kas teie firma piirdub avaliku või privaatse pilvega.

 

  1. Skaaleeri ja arenda ilma, et lukustaksid end pilvepakkuja juures.

Kuigi eksklusiivsete teenuste ja eripakkumiste atraktiivsus võib olla piisav, et panna mõned ettevõtted täielikult pühenduma ühele pilveteenuse pakkujale, siis tihti aga varjutab madalama alghinna lühiajaline kasu kiiresti pikaajalise lepingu kahjuks. Näiteks kui rakendused on mõeldud töötama ainult ühel platvormil on ettevõtetel logistiliselt raske sellest loobuda. Kuigi alustades suurematel pilveplatvormidel on teie leping vaid kaheaastane, võib uue platvormi rakenduste ümber programmeerimiseks või ülesse ehitamiseks kuluv aeg võtta enam kui aasta. Seepärast ongi olemasoleva teenusepakkujaga uuesti liitumine kõige mõistlikum, kuid tihtipeale mitte kasulikum.

Probleemid teenusepakkuja lukustusega tulenevad peamiselt kahest aspektistt:

  1. Teie ettevõte laieneb eksponentsiaalselt ja kasvate oma tarnijast välja. Selle stsenaariumi korral võib ühe teenusepakkujaga seotud olemine takistada tootlikkust ja piirata teie ettevõtte potentsiaali laieneda.
  2. Teie ettevõte on ümberkujundamisel ja vajab kärpimist. Sellises olukorras tähendab ühe pakkujaga seotud olemine raha kulutamist platvormile, mida te enam mõistlikult ei kasuta.

Mõlemad võimalused seavad ohtu teie ettevõtte lühi- kui ka pikaajalised plaanid ning lisab liigseid kulutusi. Juhul kui kasutate MultiCloud strateegiat, saavad teie rakendused töötada mitmel platvormil korraga. 

 

  1. Vähendage kulutusi makstes vaid vajalike pilveteenuste eest.

Erinevate pilveplatvormide valimine võimaldab ettevõtetel otsida parimaid hindu, hinnates samal ajal, millised teenused vastavad kõige paremini nende vajadustele. Jällegi võib tunduda, et ühe teenusepakkujaga lepingu sõlmimine on lihtne lähenemisviis hea hinna saamiseks. Enamik teenusepakkujaid nagu näiteks AWS või Azure stimuleerivad oma kliente isegi odavamate hindadega ja täiendavate teenustega. Siiski on oluline mõista, et nii nagu pilveplatvormid ja -tehnoloogiad on pidevalt arenemas, kasvab ka teie ettevõtte sõltuvus sellistest platvormidest.

Üks käegakatsutav viis, kuidas mitme pilve arhitektuur võib säästa raha on kulutused brandwithis. AWS muudab andmete sissetoomise lihtsaks, kuid nende väljaviimise kulukaks. Juhul kui teil on suur väljalaske brandwith, siis on MultiCloud lahenduse kasutamine kulude kokkuhoiu mõttes vägagi mõistlik. Teine brandwith-iga seotud kulude kokkuhoiu strateegia on kasutada suurema väljalaske aktiivsuse puhul privaatpilve, sest te maksate selle serveri eest järjepidevat tasu. Kuigi avaliku pilve eelis seisneb selle paindlikkuses, võib see tekitada kulusid kui majutate oma avalikus pilves suurel hulgal brandwith resursse. Seepärast on väga oluline hinnata regulaarselt oma ettevõtte vajadusi ja olla kursis muutustega.

 

Korraliku rakendamisega saate maksimeerida oma mitme pilve strateegia eelised.

Selleks ,et saada multipilve põhisest lähenemisviisist kõige rohkem kasu, hoidke selle ülesehitamise ja rakendamise esiplaanil eesmärgid, mida soovite saavutada. Arvestades teie investeeringu suurust sellesse projekti, tasub võtta aega, et tagada, et teie MultiCloud strateegia rakendamine oleks sama kaalukas kui valikuprotsess. 

Metoodiline lähenemine aitab teil vältida kulukaid eksimusi ja võimalikke turvariske. Vajadusel võtke kasutusele meeskond, kes jälgib brandwithi kogu ülemineku ajal või delegeerib uue mitmefaktorilise autentimise poliitika rakendamist. Jälgides aga algusest peale hoolikalt oma meeskonna erinevate pilvede kasutamist, on teil head võimalused saavutada vajalik kulude kokkuhoid ja jõudluse paranemine.

 

Lisades Pilvio oma strateegiasse

Kasutades MultiCloud strateegiat, saate lihtsamad ja tihtipeale kulukad infrastruktuuri komponendid Eestisse tuua. Kasutades selleks Pilvio virtuaalservereid ning S3 Object Storage teenust, mis lisaks kohalolule pakub ka paindlikkust ja kohalikku abivalmis tuge.
Mugavaks kasutamiseks oleme loonud Rest-API liidese mis võimaldab Teil kogu teenuse juhtimise käsurea peale viia.

Edasi Pilvio platvormile

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Seotud uudised